WORKS

WORKS

横浜 PROJECT Yokohama PROJECT

The site is located on a hill overlooking Negishi Forest Park in Yokohama, Kanagawa Prefecture. A visit to the site, which is located in a quiet residential area, revealed a spectacular view. It is a prime location on high ground with a view of Yokohama Bay Bridge in the distance, Landmark Tower and Minato Mirai. It was decided to plan a RC house with one basement floor and three storeys above ground as a private residence here.

The site is a residential area surrounded by roads on three sides. Therefore, it was required to find a way to solve the problems of sight and sound from the surroundings when living there. To solve these problems, a RC floating wall was planned around the perimeter of the building. The aim was to let light and wind into the house by inserting slits around the entire floating wall.

The rooftop area has a terrace garden with a panoramic view of Yokohama city. Clear glass is also used for the railings to ensure that the view is as unobstructed as possible. The city of Yokohama spreads out below and the sea can be seen in the distance.

DATA

  • Completion 2025
  • Building site Yokohama, Kanagawa
  • Principal use private residence
  • Floor area 831.17㎡